Vi vill bidra till ett inkluderande samhälle där alla får plats oavsett ursprung, funktionshinder, kön och sexuell läggning.

Om oss

Välkommen till Plusfamiljen Funka!


Plusfamiljen Funka bedriver personlig assistans för dig och familjen. Med det menar vi att de assistanstjänster vi levererar alltid ska vara individanpassade, – men de ska också inkludera ett familjeperspektiv. Av den enkla anledningen att det är hela familjen som påverkas när livet händer och inte blir som man hade tänkt. Det är hela familjen som påverkas när samhällsystem inte fungerar, och det är hela familjen som blomstrar när livet vänder tillbaka. Vi vill finnas där vi har möjlighet att göra skillnad för familjer och bidra till ett bättre samhälle.

Familjeföretag
Historien tog sin början redan 2006 med en liten killes behov av assistans. Tanken att leverera assistans som fångar hela situationen och ser hela familjen tog form, och blev senare det vi idag kallar Plusfamiljen Funka. Vi är idag ett familjeföretag utan riskkapital, med vinstkrav men begränsat vinstuttag. Vi får våra pengar från offentliga medel (försäkringskassa, kommun och landsting) och vi använder dem med respekt genom att jobba smart och effektivt. Den vinst vi gör i våra verksamheter återinvesteras och möjliggör dels att vi kan upprätthålla kvalitet, men också att vi kan utveckla nya verksamhetsgrenar inom områden där vi ser ett behov av en aktör som står för medmänsklighet och engagemang.

Assistans med ett helhetsgrepp
Vårt erbjudande är alltid det samma: en assistans där vi tar ett helhetsgrepp om situationen och arbetar för att du och familjen ska leva ert liv efter er dröm. Familjebegreppet är centralt i allt vi gör, och med det menar vi: de som är familj för dig. Det kan vara din respektive, dina vänner, din farmor, syskon eller hundar. Men ibland kanske det är vi som är din plusfamilj!  Vi vill bidra till ett modernt och inkluderande samhälle där alla får plats, oavsett ursprung, funktionshinder, kön, sexuell läggning, religion, samt könsöverskridande identitet eller uttryck.

Ekonomisk information
Plusfamiljen Funka ägs av Anne-Li Lodén och David Söderlund med 50 % var. Du kan läsa mer om vår ekonomi och styrelse på allabolag.se.